Ezt a hirdetést archiválták.

Pécs és környéke látnivalói

Tatabánya Pécs és környéke látnivalói
5 éve, 9 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-4219953
  • Kategória: Szolgáltatás
  • Alkategória: Utazás
Leírás
Időpont: 2018. szeptember 14-16.        ( 3 nap / 2 éj )
Részvételi díj: 22.000,- Ft/fő mely tartalmazza az utazás, a szállás az idegenvezetés és a sztornó biztosítás költségeit.
Utazás: autóbusszal
Szállás: panzió
Ellátás: reggeli
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket és az idegenforgalmi adót.
Idegenforgalmi adó: kb. 500 Ft/fő/éj (helyszínen kötelezően fizetendő)
Belépők összesen: kb. 11.000 Ft
Program:
1. nap: Tatabánya – Abaliget – Orfű – Pécs
Indulás a kora reggeli órákban Tatabánya, Megyeháza parkolóból. Az első megállónk az Abaligeti- cseppkőbarlang. A vezetővel látogatható barlangban szép cseppkőképződmények láthatók. A barlang egyik termében padokat helyeztek el azok számára, akik légzőszervi megbetegedésük gyógyítása céljából érkeznek ide. 1967- től védett cseppköves forrásbarlang.(Belépő: felnőtt: 1.000,- Ft, diák, nyugdíjas 800,- Ft). A barlang megtekintése után folytatjuk utunkat, a következő megálló Orfű.  Az ófaluban számos eredeti állapotában megmaradt, régi lakóházat láthatunk, megtekintjük  a Kemencés Udvart, ahol az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatják, és a Tájházat, ahol gazdag néprajzi gyűjteménnyel találkozhatunk. (Belépő: felnőtt kb. 500,- Ft, diák, nyugdíjas kb. 400,- Ft) Orfű másik igazi látványossága a Malommúzeum, amelyben még  ma is őrölnek búzát. Rendszeresen tartanak itt kenyérsütési bemutatókat, ahol megismerkedhetünk a kenyérkészítés hagyományos módjával. (Belépő: felnőtt kb. 990,- Ft, gyerek kb. 700,- Ft) A malom látogatása kizárólag idegenvezetővel lehetséges. A belépő ára magában foglalja a három malom megtekintését és az idegenvezetés díját is. A malom megtekintése után folytatjuk utunkat szállásunkra Pécs környékére.
2. nap: Pécs – Siklós – Villány
Pécs nevezetességeinek megtekintése: a város belvárosának megtekintése, múzeumok utcája, Zsinagóga, Gázi Kászim pasa dzsámija,Ókeresztény sírkamrák. (Belépők költsége kb. 2.000-5.000 Ft/fő között)  Pécs megtekintése után  útnak indulunk, megtekintjük a Siklósi várat. A vár az egyik legépebb, legegységesebb történelmi emlékünk. Látványos elemeit még a középkorban rakták le, de a magyar építéstörténet szinte minden korszaka rajta hagyta stiláris bélyegét. (belépő: felnőtt 1.800 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 900 Ft/fő). A vár megtekintése után, a nap zárásaként ellátogatunk Villányba, a bor városába. Borkóstolási lehetőség, Bormúzeum megtekintése, mely a Villányi borvidék történetét, a szőlőművelés és bortermelés kialakulását és ennek legfontosabb eszközeit mutatja be az ide látogatóknak. (belépő: felnőtt: 600 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 400 Ft/fő) A borkóstolás után vissza térünk szállásunkra.
3. nap: Bikal – Tatabánya
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, utunk Bikal városába vezet a Reneszánsz Élménybirtokra. A reneszánsz korszakának európai magyar kultúráját és művészetét ténylegesen megjelenítő élménybirtok a vendégfogadás és élményszerzés minden adottságát "bevetve" kívánja egyszerre több nemzedék számára biztosítani a szórakozás, kikapcsolódás, játék és tartalmas időtöltés, valamint a testi-szellemi feltöltődés feltételeit a hét és fél hektáron elhelyezkedő birtokon. (belépő: felnőtt: 2.200 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 2.000 Ft/fő). Délutáni órákban indulás haza, Tatabányára. 
 
A program minimum 35 fő jelentkezése esetén!

Elhelyezkedés
Tatabánya

Pécs és környéke látnivalói

 
Elhelyezkedés
Tatabánya

Pécs és környéke látnivalói