Ezt a hirdetést archiválták.

Isztria Horvátország

Tatabánya Isztria
5 éve, 10 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-4219949
  • Kategória: Szolgáltatás
  • Alkategória: Utazás
Leírás
Időpont: 2018.07.25-29.
Időtartam: 5 nap/4 éj
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 2*-os hotel Kraljevicában
Ellátás: félpanzió
Részvételi díj: [------] Ft/fő,
mely tartalmazza az utazást, szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést és a sztornó biztosítást. Nem tartalmazza a BBP biztosítást..
BBP biztosítás: (500 Ft-tól/fő/nap)
 
Találkozó: az indulás napján reggel 06.00 órakor Tatabánya Megyeháza parkolóból.
1. nap: Tatabánya-Zágráb-Kraljevica
Indulás a kora reggeli órákban Tatabányáról, több felszállási lehetőséggel az útvonalnak megfelelően előre egyeztetett helyen. Városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban, érintve a fontos látnivalókat. Ezután folytatjuk utunkat. A szállás elfoglalása az esti órákban, vacsora a szálláson.
2. nap: Pula-Rovinj-Porec-Limski fjord
Reggeli után az Isztriai félsziget déli csücskének és Pula szépségeinek felfedezése. A nyolc dombra épült város a félszigetbe mélyen benyúló öböl partján fekszik. A város leglátványosabb nevezetességei: Amfiteátrum, Sergius diadalíve, Velencei erőd és az Augustus templom. Ezután utazás Isztria legszebb történelmi kisvárosába, Rovinjba. Felkeressük a barokk stílusban épült Szent Eufémia templomot, melyben XVI-XVII. századi velencei festők művei is láthatók. Továbbutazás Porec városába., melynek igazi kincse a kora bizánci kor egyik legjelentősebb műemléke, a VI. századból származó Euphrasis bazilika és a körülötte álló épületegyüttes. Visszautazás a szálláshelyre, útközben rövid megálló a Limski fjordnál.
 
3. nap: Hum-Motovun-Opatija
A mai napon belső Isztria kis településeit ismerhetjük meg. Először látogatás a világ legkisebb városába, Hum-ba. Vásárlási lehetőség a jellegzetes helyi termékekből, majd folytatjuk utunkat a hegytetőre épült Motovum jellegzetes kisvárosába. Séta a hangulatos kis utcákban. Délután ismerkedés Opatija városával, mely az Osztrák-Magyar Monarchia idején az egyik legjelentősebb pihenőhelye volt. A városnak a gyönyörű villák, és elegáns szállodák között a hangulatos parkok, pálmafák sétányok adják meg a varázsát.
4. nap
Szabadprogram, pihenés.
5. nap: Plitvice-Rijeka-Tatabánya
Hazautazás, útközben megálló a mészkőlerakódással képződött vízesésekkel összekötött Plitvicei-tavaknál. Barangolás a kristálytiszta tavakkal, szurdokokkal tarkított Nemzeti parkban. Folytatjuk haza utunkat. Közben rövid városnézés Rijekában. Érkezés Tatabányára az éjszakai órákban.
 
Várhatő belépők: Pula - Amfiteátrum: kb. 40 HRK/fő
Pula - Augustus templom: kb. 10 HRK /fő
Rovinj - Szent Eufémia templom: kb. 15 HRK/fő, Porecs: Euphrasis bazilika: kb 40 HRK/FŐ, Plitvice: kb. 250 HRK/fő Össz.: Kb. [------] Kuna/fő.                
 
A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

Elhelyezkedés
Tatabánya

Isztria

 
Elhelyezkedés
Tatabánya

Isztria